Å skape en arbeidsplass

Kystkulturen i Norge står som kjent svært sterkt og dette har vi nevnt i tidligere innlegg her på vår side. Turismen i Norge er økende og stadig flere fra utlandet er interessert i å oppleve hva kystnorge har å by på, og for å være helt ærlig så er det ikke så rart. Det er haugevis med historie som ligger der og venter på å bli konsumert og for de menneskene som har en god idé eller som kan tenke seg å starte med noe spesielt for å tjene penger, så er det absolutt muligheter for det!

Å skape seg sitt eget levebrød er noe som mange drømmer og kystkulturen kan presenteres på mange forskjellige måter. Man kan for eksempel gi turistene en fisketur hvor de får fiske på den gammeldagse måten. Man kan vise dem hvordan man lager tørrfisk, og samtidig gi dem en smakebit på det ferdige produktet. Det er mange måter å gjøre dette på, og hvis man bare har gode nok ideér så er rett og slett alt mulig! Det handler bare om pågangsmot og gjennomføringsevne, og har man behov for lån eller refinansiering så kan man legge gode planer for det også. Man kan kvitte seg med andre lån for å frigjøre kapital eller man kan fri til investorer – men da må man være klar over at man må gi slipp på en bit av overskuddet som man eventuelt klarer å skape.

Kulturen vår og bevaringen av den blir stadig viktigere og det er derfor det er så viktig at man har mennesker som er i stand til å ta vare på den og videreføre den til videre generasjoner, samt til alle dem som har lyst til å lære mer om den. Dette er både spennende og givende, og hvis man i tillegg klarer å tjene litt penger på dette så har man slått to fluer i en smekk. Tenk bare på hvor mange som kan livnære seg på turismen i Lofoten? Som sagt: pågangsmot og viljekraft kan føre deg utrolig langt, så her er det bare én ting å gjøre: planlegge og stå på for å lykkes!